در این مقاله میخوانید:
سنگ چینی چیست؟
سنگ چینی یا سنگ کریستال که تشکیل شده از توده های سنگ های آهکی یا دولومیتی است و عوامل درونی و حرارت و فشار باعث تولید آن میشود. همین موضوع باعث متبلور شدن این سنگ میگردد که سبب می شود این سنگ در دسته سنگهای دگرگونی قرار داده شود.
سنگهای چینی از نظر میزان دگرگونی و ترکیبات شیمیایی با یکدیگر متفاوت هستند. سنگ چینی یا همان کریستال غالباً دارای بلورهای درشت می باشند و همین بلورهای درشت، وجه تمایز سنگ چینی با سنگهای کربناتی رسوبی می باشد.
معیارهای درونی سنگ و دانه بندی کریستال ها هستند که باعث تفاوت معادن با یکدیگر میشوند . باید این را در نظر داشته باشیم که کانی اصلی تشکیل دهنده اغلب سنگ های چینی کلیست است. همچنین سنگهای چینی دارای کانی هایی مانند کوارتز، گرافیت، هماتیت، سیمونیت، پریت و غیره نیز هستند.
معیار های مختلفی باعث بوجود آمدن تفاوت بین سنگهای چینی می شود. به طور مثال با افزایش میزان کوراتز، سختی و استحکام این سنگ زیاد میشود.
سنگ های چینی رنگ های مختلفی دارند. هرچقدر درصد خلوص این سنگ بیشتر باشد آنگاه رنگ سفید و درخشندگی آن بیشتر میشود. رنگ خاکستری روشن یا سیاه در این سنگ نشان دهنده ای وجود کربن در آن است.
رنگ سبز بیشتر اوقات توسط کلریت یا سیلیکات موجود در این سنگ به وجود می آید. رنگ صورتی یا رنگ قرمز به علت وجود ذرات پراکنده همانیت و یا کربنات منگنز است. یکی دیگر از رنگ ها زرد می باشد که به دلیل وجود لیمونیت در سنگ به وجود می آید.
ویژگی سنگ چینی
سنگ چینی اغلب دارای بلورهای درشت سفید و یا خاکستری روشن تا کرم هستند. کانی اصلی تشکیل دهنده آنها کلسیت می باشد ولی در برخی از آنها نیز کوارتز وجود دارد که با افزایش آن میزان سختی سنگ زیادتر می شود. مقاومت خمشی آن بین شش تا پانزده مگاپاسکال و مقاومت کششی آن به طور متوسط چهار مگاپاسکال است. تخلخل این سنگ بسیار کم و بین ۳ /۰ تا ۲/۱ درصد است.
این سنگ ها در سال های گذشته در فضاهای مختلف پروژه های ساختمانی به کار برده می شد اما مدتی است که استفاده از آنها به شدت کاهش یافته است. دلیل آن هم تنوع زیاد سنگ تراورتن می باشد. استفاده از سنگ چینی برای نما و فضای خارجی کاملا فنی و صحیح می باشد و این سنگ از لحاظ جذب آب و چسبندگی دوغاب بین گرانیت و تراورتن قرار دارد، به این معنی که نه به اندازه سنگ تراورتن جذب کننده و نه به اندازه سنگ گرانیت نچسب است.
در این میان سنگ سیرجان به دلیل مقاوت بسیار بالا و طرح زیبایش هنوز به صورت عمده استفاده می شود و طرفداران خود را دارد. این سنگ از قیمت نسبتا بالایی نیز برخوردار است.
سنگ کریستال و سنگ چینی اخیرا به صورت سنگ اسلب فرآوری و بریده می شوند که امکان استفاده از آنها در فضاهای شیک داخلی را بوجود آورده است.
کاربرد سنگ چینی
کاربرد سنگ چینی بسیار است و در زمان های قدیم استفاده از این سنگ بسیار رایج بوده است. بخصوص در مناطق گرمسیر به دلیل داشتن رنگ روشن آن که خود باعث ایجاد فضایی سرد و آرامش بخش می گردید می توان این سنگ را یکی از متریال های مهم بعنوان سنگ ساختمانی در نظر گرفت.
کاربرد این سنگ در نمای بیرونی ساختمان و فضایی داخلی خانه ها دیده میشود و شکل ظاهری خود را در نمای های داخلی خانه، به خوبی نشان میدهد.
سنگ چینی در نمای خارجی
استفاده از سنگ چینی در نما و فضای خارجی کاملاً مناسب و فنی و صحیح است زیرا این سنگ با معیار جذب آب و چسبندگی دوغاب بسیار مناسب است. در زمان قدیم استفاده از این سنگ در مناطق گرمسیر بسیار رایج بوده، بطوری که سنگ چینی باعث خروج گرما می شد و فضای داخلی از گرما در امان می ماند.
مقاوت این سنگ در برابر هوازدگی سطحی و عمقی به طور متوسط خوب و مناسب است. در بعضی معادن سنگ چینی میتواند با تراورتن و گرانیت هم رقابت میکند.
سنگ چینی در فضای داخلی
استقبال از سنگ چینی و استفاده از این سنگ در فضای خارجی به مراتب بیشتر از فضای داخلی می باشد. اما دلیل این موضوع چیست؟
سنگ چینی به دلیل داشتن رنگ سفید و خنثی و سرد در فضای داخلی کمتر استفاده می گردد و طراح دکوراسیون، این سنگ را در مناطق سردسیر کمتر استفاده میکند. دلیل دیگر اینکه این سنگ را کارخانه هایی با کیفیت ساب و برش پایین فرآوری کرده اند و ما عادت کرده ایم.
این یک عامل مهم روانی است که تقاضای سنگ چینی را در فضاهای داخلی به حداقل میرساند. اما بعید نیست در آینده با فرآوری خوب و در ابعاد بزرگ دوباره مُد شود و بتواند جایگاه تازه ای برای خودش دست و پا کند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂
با اجازتون بازنشر شد
Aⅼso visit my website ASANTRADING
خواهش میکنم