در این مقاله میخوانید:
سنگ کوارتز چیست و چه کاربردی در ساختمان دارد؟
سنگ کوارتز نوعی سنگ دگرگونی می باشد که 93 درصد آن را سیلیس تشکیل میدهد. سیلیس یک ماده معدنی است که پس از کربن، دومین ماده سخت دنیا محسوب می شود. این باعث می شود تا سنگ کوارتز نسبت به سایر سنگ ها سخت تر و مقاوم تر باشد. 7 درصد باقیمانده این سنگ را رزین و رنگ دانه تشکیل می دهد.
سیلیس موجود در این سنگ باعث می شود تا مقاومت بالایی در برابر خط و خش، ساییدگی و ضربه داشته باشد. کوارتز در واقع یک سنگ طبیعی است که با مقداری مواد مصنوعی ترکیب می شود و در نهایت ورق های این سنگ با ابعاد مختلف ایجاد می گردد.
بنابراین به کوارتز نه سنگ مصنوعی می توان گفت و نه سنگ طبیعی که در برخی موارد از آن به عنوان سنگ مهندسی نیز یاد می کنند. سنگ کوارتز یکی از جدیدترین سنگ هایی است که در همه نوع سطوح مخصوصا صفحه روی کابینت آشپزخانه به وفور استفاده می شود.
مزایای سنگ ساختمانی کوارتز
با توجه به مواد تشکیل دهنده و نحوه فرآوری این سنگ زیبا و مقاوم، مزایای زیادی را می توان برای آن نام برد. تمامی این ویژگی ها سنگ کوارتز را به یکی از بهترین گزینه ها در انتخاب متریالی برای صنعت ساختمان تبدیل میکند.
- کوارتز مقاوم در برابر خط و خش و ساییدگی است
- کوارتز سنگی سخت بوده که به شدت در برابر ضربه و شکستن مقاوم است
- سنگ کوارتز کاملا ضد آب است
- بدلیل عدم وجود خلل و فرج (حفره) بر روی سطح سنگ، هیچگونه باکتری و قارچ نمی تواند در ساختار آن نفوذ کند. به همین دلیل صفحات سنگ کوارتز را آنتی باکتریال مینامند
- نگه داری سطوح سنگ کوارتز آسان بوده و به راحتی تمیز می شوند
- کوارتز می تواند وزن بالایی را تحمل کند
- سطح کوارتز کاملا صاف و صیقلی و بدون خلل و فرج است
- به دلیل وجود رنگدانه در ساختار آن تنوع رنگ بالایی دارد
- کوارتز حرارت تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد را تحمل می کند
- دارای طول عمر بالا و بدون نیاز به پولیش مجدد است
معایب سنگ کوارتز
- درزها قابل مشاهده هستند
- استفاده در فضای باز پیشنهاد نمی شود
سنگ کوارتز چه رنگ هایی دارد؟
وجود رنگدانه ها در سنگ مهندسی کوارتز دلیل بوجود آمدن طیف گسترده ای از رنگ ها ، الگوها و بافت ها در این سنگ است. این دامنه به طور مداوم در حال گسترش است و باعث شده که رقابت بین برندهای سازنده بوجود آید.
توجه داشته باشید که رنگ و بافت کوارتز مهندسی سازگار تر از سنگ طبیعی است و این تنوع رنگ به قدری زیاد است که در انتخاب رنگ هماهنگ و متناسب با دکوراسیون منزل خود هیچ مشکلی پیدا نخواهید کرد. این طیف رنگی شامل کوارتز سفید درخشان (که یکی از محبوب ترین گزینه ها می باشد) تا قرمز و سیاه را شامل می شود.
کاربرد سنگ کوارتز در ساختمان
سنگ کوارتز بدلیل داشتن سطحی صیقلی و مقاومت بالا دارای کاربردهای زیادی در بخش های مختلف ساختمان ها می باشد. از جمله موارد کاربرد این سنگ شامل:
- صفحات کابینت آشپزخانه (صفحات کابینت، میزهای جزیره و اپن)
- دیوارپوش و دیوار بین کابینتی
- روشویی (ایجاد صفحات و کاسههای روشویی)
- ایجاد انواع کانتر و میزهای پذیرش در مراکز تجاری و اداری
- دیوار و کف سرویس بهداشتی و حمام بخاطر خاصیت ضد آب بودن
- صفحه و میز کار در فضاهای بهداشتی مثل آزمایشگاه ها و بیمارستان ها به دلیل خاصیت آنتی باکتریال
شرایط نگهداری از سنگ کوارتز
نگه داری و تمیز کردن سطوح کوارتزی بسیار راحت است. این سنگ ها سطح بسیار صاف و ضد لک دارند و برای شستشوی روزانه سنگ کوارتز تنها استفاده از یک دستمال نرم و مرطوب کافی است.
در صورت به وجود آمدن لکه سخت می توانید آنرا با آب گرم و صابون پاک نمایید. اگر مواد چسبنده ای مانند رنگ یا آدامس روی سطح سنگ باقی بماند ابتدا آن را به وسیله نوک کاردک یا چاقو با احتیاط از روی سطح برداشته و سپس با دستمال مرطوب آثار باقیمانده آن را پاک کنید.
دقت داشته باشید که هنگام شستشوی صفحه کوارتز از پدها یا اسفنج های خیلی زبر و مواد شوینده اسیدی خیلی قوی استفاده نکنید.
قیمت سنگ کوارتز
قیمت سنگ کوارتز بر اساس جنس متریال بهکار رفته در آنها محاسبه میشود. اما بطور کلی قیمت آن از سنگ های طبیعی کمتر است. اما از گرانیت و سنگ کورین گران تر است. مقاومت بالا و ضد خش بودن این سنگ باعث شده تا قیمت سنگ کوارتز از بسیاری از سنگهای مشابه آن بیشتر باشد. همچنین بدلیل تنوع رنگی بالایی که دارد نمیتوان یک قیمت مشخص برای این سنگ ساختمانی تعیین کرد.
هر چه ضخامت ورق کوارتز بیشتر باشد قیمت سنگ کوارتز بالاتر خواهد بود (این ضخامت بین 12 الی 20 میلی متر وجود دارد). و هر چه طرح سنگ کوارتز به سنگ طبیعی نزدیک تر باشد قیمت گران تری دارد. به طور کلی فاکتورهای موثر در قیمت سنگ کوارتز عبارتند از:
- برند و شرکت سازنده
- طبیعی بودن
- ضخامت ورق کوارتز
- ابعاد، طرح و رنگ
- مکان نصب سنگ
شما می توانید برای دریافت قیمت و مشاوره خرید و نصب این سنگ به بخش تماس با ما مراجعه نمایید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂