در این مقاله میخوانید:
سنگ گرانیت
سنگ گرانیت (granite) که به سنگ خارا نیز معروف است، به معنای واقعی کلمه، به اندازه زمین قدمت دارد. این سنگ از ماگمای مایع تشکیل شده است، سنگ مذابی که هنوز در هسته این سیاره یافت می شود و به سمت سطح زمین رانده شده تا ماده ای به سختی و دوام الماس بوجود آید.
گرانیت یک سنگ آذرین است، این نام منعکس کننده آغازهای آتشین آن می باشد. ترکیب شیمیایی گرانیت شبیه به گدازه است. با این حال گرانیت سختی و چگالی خود را مدیون این واقعیت است که در اعماق زمین، تحت فشار شدید، جامد شده است. در طول قرن ها، فعالیت لرزه ای، پوسته کره زمین را تغییر داده و رگه های گرانیت را به سطح زمین کشانده است.
گرانیت ها با وجود تفاوت در رنگ، بافت و ساختار بلوری، دارای سه ماده معدنی مشترک هستند:
- فلدسپات (50 درصد یا بیشتر)
- کوارتز (25 تا 40 درصد)
- میکا (سه تا 10 درصد)
این مواد معدنی در نسبت های متفاوتی در سنگ های گرانیت وجود دارند، بنابراین ویژگی های منحصربفردی به آن می دهند. مواد معدنی دیگر نیز ممکن است در مقادیر کمتری وجود داشته باشند و بر تنوع رنگ و بافت سنگ گرانیت می افزایند.
سنگ های گرانیت بر اساس فرآیند تشکیل به دو دسته سنگ های آذرین درونی و آذرین بیرونی تقسیم می شوند. سنگ های آذرین درونی به علت سرد شدن تدریجی بافت متوسط تا درشت دانه ای دارند مانند: انواع گرانیت و گابرو. در حالی که سنگ های آذرین بیرونی به علت سرعت بالای از دست دادن حرارت در معرض هوا بافت ریز یا کریستالی دارند مانند: بازالت و ریولیت.
مانند سایر محصولات طبیعی، ما شاهد دانه یا رگه های جاری در سنگ گرانیت هستیم که باعث بوجود آمدن طرح ها و رنگ های متنوع آن می گردد و گرانیت را به پر استفاده ترین سنگ ها تبدیل می کند.
ویژگی سنگ گرانیت
سنگ گرانیت بسیار سخت و بادوام بوده و از ساب پذیری و صیقل پذیری بالایی برخوردار می باشد.
سنگ گرانیت مثل اکثر سنگ ها طیف و رنگ های مختلفی دارد که بیشتر در رنگ های قهوه ای، شکلاتی، صورتی، آبی و سبز دیده می شود. سنگ گرانیت دانه بندی درشتی دارد و با چشم قابل مشاهده است. این سنگ مقاومت بیشتری نسبت به سنگ مرمر و تراورتن دارد و سطح آن درخشان تر و صاف تر است.
فرآوری سنگ گرانیت
بلوکهای گرانیتی پس از استخراج از معدن، با کامیون یا ریل به یک کارخانه سنگ بری منتقل شده و در آنجا به ابعاد با ضخامت های مورد نظر اره می شوند. به دلیل سختی شدید گرانیت، بسیاری از مراحل ساخت مستلزم استفاده از تیغه های اره الماس یا دوغاب حاوی الماس است که به طور قابل توجهی به هزینه تمام شده آن می افزاید.
ویژگی های طراحی با سنگ گرانیت
سنگ گرانیت و سنگ مرمریت بیشترین کاربرد را در مصارف داخلی دارند. هر دو آنها سطح بسیار صیقلی را ایجاد می کنند و گزینه های بسیار زیبایی را ارائه می دهند. با این حال، آنها بسیار متفاوت هستند.
گرانیت از همه سنگ های ساختمانی بخاطر داشتن دانه های بسیار متراکم سخت تر است. این ویژگی باعث می شود که لکه تقریباً غیرقابل نفوذ باشد و به طور منحصر به فرد برای هرگونه استفاده داخلی قابل اجرا است.
در صورت صیقل دادن، سطح براق آن حتی در محیط های سخت نیز دوام می آورد. این ویژگی ها برای صفحات آشپزخانه و کفپوش ایده آل است و گرانیت را به سنگی مطمئن برای این کاربردها تبدیل می کند. سنگ گرانیت با طیف گسترده ای از رنگ های موجود ، گزینه های طراحی را فراتر از هر نوع سنگ دیگر ارائه می دهد.
سنگ گرانیت برای طراحی داخلی نیز استفاده می شود. گرانیت به عنوان مصالح پرکاربرد در پیشخوان آشپزخانه، پوشش کف و دیوار، راه پله و غیره مقاوم بوده و به وضوح گزینه زیبایی است.
نگهداری سطوح گرانیتی
نگهداری سطوح گرانیتی آسان است. برای تمیز کردن آن، محلول آمونیاک شفاف و بدون گاز یا یک شوینده خنثی خفیف و آب توصیه می شود. باید مراقب باشید که مواد شوینده غیر ساینده باشند.
گاهی اوقات، اگرچه گرانیت بسیار جامد و غیر متخلخل است، اما اگر مایعی به مدت طولانی روی سطح باقی بماند ممکن است مقداری لکه باقی بگذارد. این لکه ها معمولاً به مرور زمان به خودی خود از بین می روند. علاوه بر این، متخصصین ما در گروه شاهکار استون توصیه هایی در مورد نگهداری فوق العاده ارائه می دهند.
زیبایی، انعطاف پذیری در طراحی، دوام، ارزش و رضایت مشتری از جمله مزایای اصلی استفاده از گرانیت هستند. صرف نظر از کاربرد داخلی، گرانیت به طور مداوم به همان زیبایی روز اول باقی می ماند. گرانیت همچنین برای هزینه یابی چرخه عمر بهترین گزینه است.
کاربرد سنگ گرانیت
در سالهای اخیر، محبوبیت گرانیت به طور قابل توجهی به عنوان مصالح مسکونی افزایش یافته است. بخشی از این محبوبیت ناشی از به رسمیت شناختن میزهای گرانیتی، روکش های شومینه و کاشی کف به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت است. گرانیت با رنگ های عمیق و رنگین کمانی خود زیبایی دست نیافتنی و منحصر به فردی را ارائه می دهد که تنها توسط طبیعت خلق شده است.
سنگ گرانیت یکی از رایجترین سنگ ساختمانی می باشد که کاربرد به سزایی در ساختمان دارد و از آن برای سنگفرش، روی کابینت ها و راه پله ها استفاده می شود.
یکی از بهترین کاربرد های سنگ گرانیت در راه پله هاست، زیرا به دلیل رفت و امد متداول و آلودگی که به وجود می آید بسیار مقاوم و مستحکم است.
گرانیت از جمله سنگ هایی است که هم در فضاهای داخلی و هم در فضاهای بیرون ساختمان قابل استفاده می باشد. از جمله کاربردهای آن میتوان به مواردی نظیر سنگ پله، سنگفرش پیاده رو، پیشخوان آشپزخانه، کفپوش، دیوارپوش، سینک روشویی، سینک آشپزخانه و محوطه سازی اشاره نمود.
مزایای سنگ گرانیت
- تنوع طرح و رنگ
- دوام و طول عمر بالا
- قیمت مناسب
- همخوانی با سایر مصالح
- مقاومت در برابر حرارت
- دوستدار محیط زیست
- مقاومت در برابر نفوذ آب
- مقاومت در برابر خوردگی
- مقاومت در برابر خراشیدگی و سائیدگی
معایب سنگ گرانیت
- وزن آن بالاست و استفاده از آن بار مرده بر ساختمان وارد می کند.
- نصب این سنگ به دلیل استفاده از ملات برای چسبندگی، زمان بر است.
- این سنگ عایق حرارتی و صوتی نیست، در نتیجه منجر به هدر رفت انرژی در ساختمان می شود.
- چسبندگی گرانیت به ملات در حد ایده آل نیست. به همین خاطر به تازگی استفاده از آن به عنوان سنگ نما ممنوع شده است. چرا که احتمال سقوط آن وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂